DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BITCOIN 0%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündemimizde bedelli askerlik yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündemimizde bedelli askerlik yok

ABONE OL
29 Nisan 2018 17:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündemimizde bedelli askerlik yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özbekistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemlerinde bedelli askerlik olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in davetine icabetle bu ülkeye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarını hatırlatması üzerine Erdoğan, “Ben müsaadelerinizi alarak, bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım. Zaten Sayın Gül, değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır. Seçim meydanı da bu noktada temenni ederiz ki her siyasi parti adayını belirler, ona göre de bizler kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, “Seçim sürecinde birtakım anketler yayımlanıyor. Anket konusunda ve gidişat konusundaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Benim anketlere dayalı olarak neyi paylaşırız dersek, paylaşacağım tek şey var, hamdolsun anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şey bizden beklerseniz, rakamsal bir şey vermeyeceğim. Onu zaten sizler yayın grubu olarak da yapıyorsunuz ve değişik yerlerden de alıyorsunuz ama açık ara cumhur ittifakı hamdolsun çok olumlu, gayet güzel bir yerde.”

BEDELLİ ASKERLİK

Bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin tabii istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken adım bu konuda varsa o zaman bu adım atılır ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.”

“ÖĞRENCİ SAYISI İTİBARIYLA NİTELİK-NİCELİK, BUNU YAKALAMAMIZ LAZIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul Üniversitesi’nde bölünmeye dair ciddi bir tepki var, özellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden. Kendisi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Aziz Sancar ile dün görüştünüz. Bu konuda size akseden veya sizin bölünmeye ilişkin görüşünüz, düşünceniz nedir?” sorusuna şu karşılığı verdi: 

“Aziz Sancar hocamızın böyle bir derdi, böyle bir sıkıntısı kesinlikle yok. Yani bunların hepsinde istismar var. Bir defa ‘İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor?’ Bunun üzerinde durmamız lazım. Biz bir karar aldık, dedik ki ‘Öğrenci sayısı itibarıyla nitelik-nicelik, bunu yakalamamız lazım.’ Şimdi İstanbul Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 105 bine ulaşmış durumda. Burada bir kalite maalesef olamıyor, düşüyor kalite. İstanbul Üniversitesi bir marka, tarihi itibarıyla eski bir üniversite, eyvallah ama tarihi itibarıyla eski bir üniversite olması demek burada öğrenci sayısının azaltılmasına mani bir hal var demek değildir. Peki biz İstanbul Üniversitesi markasını ortadan kaldırıyor muyuz? Hayır, öyle bir şey de yok. Bazıları bana soruyor, bakıyorum koskoca profesör, ‘Bundan haberin var mıydı?’ diyorum, ‘Ha ben öyle olduğunu bilmiyordum.’ diyor. Bilmiyorsan bunu bize niye sormadan böyle bir şey söylüyorsun. Tamam önce İbni Sina ifadesi söz konusu oldu. Arkadaşlarla müzakere ettik, tamam İbni Sina ismini kaldıralım. E ne olacak? Şimdi bir tarafta İstanbul Üniversitesi başlı başına bir isim, öbür tarafta da İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi şeklinde oluyor. İstanbul yine oluyor. Ama bu 500 yıllık maziye sahip olan isim, korunuyor. Ortalama 50 bin civarında öğrenci bir tanesinde kalıyor, 50 bin civarında öğrenci bir tanesinde kalıyor. Bunlar da adrese teslim değil. Onu da bilin. Şimdi diyorlar ki ‘Cerrahpaşa diye bir şey yoktu’. Nasıl yoktu? Ben kendimi bildim bileli Cerrahpaşa var. Ama şimdi İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa olarak ayrılmıyor. İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi diyoruz. Böyle bir üniversite oluyor. Öbür tarafta da asli yapısını koruyarak İstanbul Üniversitesi diyoruz. Altında fakültelere baktığımız zaman hemen hemen birçok fakülte her iki üniversitede de olacak. Her iki üniversitede de ayı fakülteler olmaz diye bir şey yok. Biz dengeyi koruyalım diye bir tarafta iktisat fakültesi kalmıştı ki iktisat fakültesinin 15 bin civarında öğrencisi var. Onu hemen diğer tarafa kaydırmak suretiyle rakamı dengeleyelim dedik. Mesela işletme fakültesi bir tarafta kalmıştı. Orada da dengeyi koruyalım dedik. Ortalama 50 bin civarında bir rakamla bunu sağlamış olduk. Dert nerede? Dert diye ideolojik. ‘Efendim bunlar da işte bizim camiadan.’ Kusura bakmasınlar, bizim camia, şu camia, bu camia diye bir şey yok. Her şeyde ideolojik yaklaşımdan uzak, dürüst olacağız. Biz nitelik mi arayacağız, yoksa nicelik mi arayacağız, biz buna bakıyoruz.”

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini belirten Erdoğan, İstanbul Üniversitesi’ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi’nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını söyledi.

Üniversite oraya taşındığı zaman çok daha farklı bir konuma ulaşacağını anlatan Erdoğan, “Önce biz Çapa’yı da düşündük. Çapa’nın zaten deprem riski sebebiyle birçok binasının yıkılması gerekiyor. Oralar yıkılacak, orası belki İstanbul Üniversitesi’nin merkezde bir irtibat bölümü olacak. Oradaki tarihi tescilli binalardan bazıları kalacak. Zaten Beyazıt’taki bina tartışılmaz. O zaten bütün hususiyetiyle, özelliğiyle ortada ve bütün bunlar üzerinde YÖK çalışmalarını sürdürecek.” diye konuştu.

“YÖK’E TALEPLER VAR, BİZE TALEPLER VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Gazi Üniversitesi ile ilgili de bazı spekülasyonların olduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Aynı buradaki uygulama ne ise orada da onu yapacağız. Ama bunların sayısı sadece ikisi değil ki ama ikisinde maalesef bir tezgahtır gidiyor. Şu anda biz 20’ye yakın üniversitenin bu şekilde değişimini yapıyoruz. Kimisinde sayı 80 bine, 90 bine ulaşmış. Buralardan halkın bizden talepleri var. Oralardan milletvekillerimizin halkla olan görüşmeleri var. Bu talepler üzerine bu adımlar atıldı. Bu salt, hükümetin almış olduğu bir karar değil. YÖK’e talepler var, bize talepler var. Bu talepler üzerine de yapılan çalışmalar var. Daha önce bu konuda attığımız adım var. Konya’da Selçuk Üniversitesi’ni ikiye böldük. Biri Erbakan Üniversitesi oldu, birisi Selçuk. Hiç böyle bir ses çıkmadı. Şu anda bu şekilde devam ediyor. Olmaz diye bir şey yok. Aynı şekilde Kayseri’den talep var, oradan da şu ana kadar olumsuz bir yaklaşım yok. Ama hep ideolojik yaklaşım.”

Ziyaret kapsamında yarın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile görüşmeleri olacağını belirten Erdoğan, ayrıca Özbekistan Ali Meclisi’ne hitap edeceğini, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na katılacaklarını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs’ta medeniyetin kadim şehirlerinden alimler, arifler ve mütefekkirler diyarı Buhara’yı ziyaret edeceklerini aktararak, şu bilgileri verdi:

“Buhara ziyaretimin anlamı büyük. İnşallah kendileriyle de daha önce görüştük. Arzumuz, isteğimiz bir Buhari, biliyorsunuz Hadis Külliyatı içerisinde en önemli eserlerden bir tanesidir. Dolayısıyla İmam Buhari adına orada bir enstitü kurmayı hedefliyoruz. Bir de İmam Matüridi, itikadi anlayışımızda da bizim odur ve onunla ilgili de orada bir enstitü kuralım istiyoruz. Bu konuda aramızda bir mutabakatımız var. Bu adımları da inşallah bu gidişte inşallah kesinleştireceğiz. Bu ziyaretimizle biz uzun yıllardır kaybettiğimiz o ivmeyi yeniden kazanacağız. Onun için de çok geniş bir iş adamları heyetiyle Özbekistan’a bu ziyaretimizi yapıyoruz.”

“KORELİ FİRMALARIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİYLE ÇOK SAYIDA GÖRÜŞMELERİM OLACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyaretine müteakiben Güneş Kore’nin başkenti Seul’e hareket edeceklerini belirterek, tarihi, özel bağların bulunduğu Kore Cumhuriyeti’ni ziyareti kapsamında da 2 Mayıs’ta Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile baş başa ve heyetler arası görüşler gerçekleştireceklerini söyledi. 

Güney Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi’ni ziyaret ederek, Meclis Başkanı Chung Sye-kyun ile bir araya geleceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Malumunuz, Kore Cumhuriyeti bölgesinde ve hatta küresel ölçekte bir ekonomik güç. Tabii bu ziyaretimiz de çok anlamlı bir döneme rastlıyor. Malum, Kuzey Kore ile Güney Kore’nin bir araya geldiği dönemde, şimdi bizler de bu ziyareti gerçekleştirerek çok anlamlı bazı öğreneceklerimizi herhalde öğrenme fırsatını da bulacağız diye düşünüyorum. Kore Cumhuriyeti teknoloji alanında dünya çapında bir oyuncu. Bu ziyaretimiz vesilesiyle önde gelen Koreli firmaların üst düzey yöneticileriyle çok sayıda görüşmelerim olacak. Ziyaretim sırasında iş birliğimizi ileriye dönük adımlarla geliştirmek amacıyla görüş alışverişinde bulunacağız. İkili iş birliği alanların yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları da ele alacağız. Ziyaretin, Kore Yarımadası’nda önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde olması buna ayrı bir zenginlik katıyor. Güney Kore Cumhurbaşkanı ve Kuzey Kore liderinin 27 Nisan günü tarihi bir zirvede bir araya gelişleri, bizim de onlarla olan ilişkilerimize ayrı bir zenginlik katacaktır diye düşünüyorum. Nükleer silahsızlanma amacıyla başlatılan görüşmelerin başarıyla neticelenmesini arzu ediyoruz. Özellikle 10 yıllardır hasretle beklenen kalıcı barışın Kore Yarımadası’nda tesis edilmesini diliyoruz. Özbekistan ve Kore Cumhuriyeti ziyaretlerimizin gerek beşeri münasebetler gerekse ekonomik ve ticari ilişkiler bağlamında hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

denemebonusuoyna.com fenomenbet fenomenbet giriş fenomenbet mobil deneme bonusu deneme bonusu veren siteler betbonusking.com
ataşehir escort ümraniye escort kartal escort bayan escort ümraniye escort anadolu yakası escort
sakarya escort sakarya escort serdivan escort izmir escort
gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri erotik film izle gaziantep rus escort gaziantep escort bayan şahinbey escort şehitkamil escort gaziantep escort türbanlı escort
Ankara Escort seks hikayeleri sikiş antalya escort eryaman escort bodrum escort bodrum escort escort alanya kayseri merkez escort
bodrum escort kocaeli escort porno sikis eskişehir escort antalya escort Antalya Escort
bahçeşehir escort esenyurt escort kayaşehir escort halkalı escort arnavutköy escort avcılar escort silivri escort
toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com avcılar escort bayan esenyurt escort bayan ataköy escort bayan fatih escort bayan beylikdüzü escort bayan silivri escort bayan çapa escort bayan fındıkzade escort bayan büyükçekmece escort bayan