ABD’nin Washington kentinde sözde soykırıma destek amacıyla Ermenilerin düzenleyeceği eyleme karşı ülkede yaşayan Türkler tek vücut oldu. ABD’de bulunan Türk vatandaşlar, Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanarak soykırım iddialarını protesto etti.
KARAR SOKAKLARDA PROTESTO EDİLDİ
Vatandaşlar, Türk bayrakları ile birlikte sözde soykırım iddialarına karşı slogan ve dövizlerle tepki gösterdi. Gösteriye Türk derneklerinin yanı sıra kardeş ülke ve toplulukların dernekleri de destek verdi. Eylem için çok sayıda ABD polisi görevlendirilerek, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gösterinin düzenlendiği alanda yollar trafiğe kapatıldı.
BİDEN, 1915 OLAYLARI İÇİN “SOYKIRIM” DEDİ
ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, “soykırım” ifadesini kullanmıştı. Ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kullanılan ve “Büyük Felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesi de açıklamada yer almıştı.
Son Dakika: Biden’ın soykırım kararının ardından ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı
1
Yazarlar fotokopilerden de telif hakkı istiyor
2
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
3
İttifaka kapıları kapatmayan Babacan’dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Birliktelik olmazsa doğal adayım
4
Güneş kremlerinde kanserojen madde çıkan Johnson & Johnson’dan Türkiye açıklaması: Satışta değil
5
Bakan Çavuşoğlu’ndan Rusya’nın SİHA suçlamasına yanıt: Biz de terörle mücadele sırasında Rus silahlarıyla karşılaştık